Tuesday, February 16, 2016

Last time when the four of us in the car, on our way to nowhere sebab macam biasa la sembang nak lepak lepastu dalam kereta baru nak bergaduh siapa patut fikir nak lepak mana. Sebab dah lama jugak kami tak lepak berempat atas beberapa faktor dimana salah satunya diorang berdua masih student manakala aku Mah je dah kerja dan tau la, student suka acah busy walhal sembang.

We were talking about their gf whos we always conclude as overly attached and yeap, psycho. Sebenarnya takde la psycho mana but you know two andartu talking about lovebirds bitter dia lebih sikit. So after losing our mind laughing by their unnecessary story and congratulates them, Mah said "Menyesal aku takde pakwe dari dulu. Nanti mesti bakal husband aku tak percaya aku tak pernah cinta2 ni." 

I nodded. Well sebab memang orang tak percaya la kan. And to know her, aku taktau kenapa lepas dari zaman sekolah dia memang tiada teman lelaki. Tiba-tiba ada suara dari tempat pemandu sambut,

"Kau tak pernah ada pakwe Mah? Takyah nak menipu besepah hati lelaki ko mainkan,"

I LOLed hard. Tak payah pergi jauh2, kawan baik sendiri tak percaya. Perbincangan kami diakhiri dengan Mah menyebut dengan tegas nama seekeor binatang bewarna pink berhidung penyek dan bulat.