Tuesday, January 22, 2013

Aku macamni, aku macamtu

Konversasi aku dengan Hilmi siang tadi.


Aku--Hilmi

'Semalam aku stalk dia. Lama dah dia dengan budak tu. Tak sangka. Dia bukan jenis macamtu kot...'

'Lama sangat ke? Berapa lama?'

'Setahun dah. Lama kan?'

'Kalau macamtu kira lama, aku pun dah lama ah! Setahun dah ok.'

'Manada lama! Kau kira baru la tu!'

'Apasal pulak bila pasal aku kau kata tak, bila dia kau kata lama?!'

'Sebab dia bukan macamtu...*fikir kejap* Tapi kan, sebenarnya dia memang macamtu. Dia jenis yg macamana ek nak cakap... Tapi, kau memang macmni!'

'Tak sekarang ni apa yang dia memang macamtu?'

'Dia memang macamtu lah. Bukan macam kau, macamni.'

'Yela aku yang macamni, tu macamana? Dia yang macamtu tu, macamana?!' 

*diam*

'Entah. Aku pun tak reti nak eksplain kat kau.'

'Yelah Azza yelah kau betulllllll!!!!'



Hilmi is a good friend in arguing about everything i guess. Since Mah will usually having the same thought like me (girlssss you knowwww) while Mirul will choose to be in the middle, and lalang sometimes. Pretty lalang kot... Hahaha. But the best part is Hilmi and Mirul both who i can gossip everything like girls (Y)


Ok pending biar post ni agak lama.


So maybe, you people will not understand what are we talking about. Sebab Hilmi pun macam 'Yaaa zaaa apape jew malas layan engko xoxo' haha. Tak, dia faham. I miss the rest of you Mah, and Mirul. Bosan la argue dengan Hilmi pastu takde sape backup tak memberansangkan betul debat dalam kereta.


Back to the topic, tak sebenarnya apa topik aku ni? Sendiri pun konfius....sadis tau. Entah tadi aku rasa banyak benda aku nak kongsi, kini tidak lagi!!(gaya iklan pencuci baju) Adakah sebab kita makin meningkat dewasa, dan kita rasa macam banyak benda yang better monolog dengan diri sendiri dari cerita pada orang. Ke aku yang makin poyo perasan makin dewasa so kena cool wah gitu. Entah. Dulu aku rasa better says, what you want to says. Sekarang macam, hukaloh lantok oh ini semua poyooooooo. Aku dapat rasa aku mula mengarut. Maknanya takde rasa nak menulis dah lettew. Dahla, bye.