Thursday, December 20, 2012

To the people, who you grow old with

I always want to be an amazing mom as my mom's, and of course having the coolest husband as my dad.


Yang bila orang lain huru hara marahkan aku punya kepala, ibu tenang saja. Sebab dia kenal anak dia? Yang bila aku talifon pagi hari waktu dia bersiap pergi kerja, menangis minta nak balik sebab penat yang amat, ibu macam biasa beri sepatah kata dua, dan kata 'Takpe, macamtu lah belajar. Apa-apa pun niat kerana Allah. Jangan fikir sangat result ke apa. Tau?'. Bila dapat apa-apa keputusan peperikasaan, ibulah manusia paling membina semangat aku yang jatuh di bawah paras laut. How la ibu you can be that awesome?!

Abah, rasanya selalu sangat dah cerita pasal abah. Semoga abah baca anak dia yang comel ni asyik cerita pasal dia je ermmm. Future husband should refer everything to abah if you want to know cara menangani perangai keras kepala tak suka dengar kata aku. Sebab abah manjakan aku, ya, dalam masa yang sama aku masih dalam kategori -- takkan buat perkara bukan bukan kalaupun abah tiada depan mata. You geddit? No? Yew nid teww. Pardon my inglish.


Tak, sebenarnya motif ialah nak cerita pasal 'bestnya bercinta dari zaman kau mula kenal dunia sampai akhirnya kawin juga' sebab baru lepas tengok video Maria Elena dengan Asfirdaus. The best part ialah bila Asfirdaus tu cakap 'I know her for 4 years. And seeing her growing matured, her change....' just awwwwww! me. Macam comel sangat bila bertahan sampai kawin. How they tolerate each other along that time wah gittuw. Pastu terus rasa macam nak kawin dengan diri sendiri sebab dah kenal diri sendiri selama 20 tahun 10 bulan ye 2 bulan je lagi nak masuk 21 tahun *tikam dada*. Lepastu dah kawin dengan diri sendiri, duduk pun dengan diri sendiri mati pun sendiri sendiri.......*kuis tanah* *tangan kotor penuh tanah* =..=


Dahla, bye. Esok nak balik Kajang, lepas rindu puas-puas muehehehe lepas rindu kat rumah jela kawan semua dah takde *nanes* bai