Thursday, October 20, 2011

How complicated is it?

its love you know. its not as complicated as you thought, as we thought. but people who's get involved with, made it became complex and difficult. so the conclusion depends on the person, how to control it, and sure things, how your chemical reaction everytime problems came across your relationship.



aku ada kawan. lelaki. okay aku mmg ramai kawan lelaki, dan aku taktau kenapa, mostly kawan lelaki yang aku rapat, semua stok sweet talker. kasanova. yah i called them kasanova all the time. sebab memang pun. aku selalu cakap, (1) jangan baik sangat dengan perempuan kalau kau tak suka dia, nanti dia berharap. (2) jangan baik sangat dengan perempuan, sampai diorang boleh pijak kepala kau. two diff things here.



tapi perkara yang selalu berlaku yang no (1). aku tanya, kenapa buat macamtu? kesian budak tu. jangan bagi harapan, walau setitik. koma apatah lagi ye dak? so the answer is :


- Mak aku pesan, layan perempuan baik-baik.
- Just being nice, sapa suruh salah sangka.
- Aku tak sampai hati doh. Takkan nk layan kasar2?
- Aku takde niat pun. Memain je pun, tp dyorg take it serious.
- Abang kan kacak. *tendang lelaju*



sebenarnya benda dia sama je. ayat je pusing-pusing, nak kasi nampak banyak jawapan ngehehe <--loser. aaa the point is, kalau sampai tahap perempuan tu angau, dah sayang jejuta lemon dekat kau, tetiba kau kata tak suka, nak kawan je. itu... keji namanya. tapi kan, kadang2 aku taktau nak letak kesalahan tu dekat siapa, kenapa boleh jadi macam tu. yang perempuan pun satu, JANGAN SENANG SANGAT CAIR. ini tak sesikit cair sesikit cair, oh please.




back to the topic (dah panjang nak mampus baru nak back to topic jadah -.-). aku ada kawan. lelaki. dia ada gf, baru je lagi. dia ayat kejap je tetiba dah kapel. memula aku macam oh okay good for you, its his 2nd gf after tragic break-up story with the first one *hyperbola*. aku harap kekal lah kan. tetiba tak sampai berapa minggu dia kata.....




Azza aku tak tahan dengan dia. texting all the time? Good morning text? Lullaby song, every night? Everytime we get fight, she's gonna update it on twitter, and my friends read it. Saying goodbye, after 30mins she text me back saying 'Im back!' LOLOLOLOL. ini sumpah lawak. aku yg dengar pun mcm...........OMG GET A LIFE PLEASE.



girl, listen. maybe you love him so much as people cant even imagine. perhaps you feel insecure when he's not around. but wake up, doncha have your ownlife? no matter what, live your life. he got friends, family and his own social life which you dont even know how is it before you enter in his life. texting all the time? why dont you go watch some movies or online or wtv but not texting all day long. sometimes maybe just fine, but everyday? de hell. you've got self-issues.


its normal lah kalau kau nak bf give all of his attention, dekat kau. sebab memang dia takde kawan pun, takda benda lain nak dibuat, kerja dia memang nak hadap muka kau je 24/7 kan #sarcasm. kau takde kawan ke. pegi la keluar bejalan begosip shopping habiskan duit makpak duit ptptn segala duit dalam akaun, semua perkara yang perempuan harus lakukan. errr. aku taktau la kan kalau im the alien, the only girl tak berapa gemar text all day long ni. bukan tak suka, tapi untuk apa? nak cakap kau pegi kencing? pegi berak? ketip kuku? tengah main guli? aish twitter kan ada, bagitau la twitter. kan lagi senang tu takde sakit hati bila takde respon. haha. cuba berdikari sikit. he's not your husband. kalau dah jadi suami, haruslah dera dia kunci dalam rumah suruh layan kau sorang. masatu memang takde masalah. memang patut. *future husband please take note* :B




jadi, saya tutup kes saya disini. aku rasa aku dah boleh apply kerja dekat Sinar FM mulai dari sekarang. jadi Dr Love versi perempuan. ok diri sendiri pun huru hara ada hati nasihat orang kaunselor bagai kbai :D